Tan Taşçı isyan etti: Bana çektiren tüm sapıklar cezalarını alacak

Okuduğunuz haber
DAVUT SÜVER İLE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ÜZERİNE ..

Acil Tıp Güz Sempozyumuna Katılan Dr. Amalya Gulıyeva Güzelliği ile Büyüledi.

Anasayfa   /    Jet Magazin    /    Davut Süver ile Eğitim Teknolojileri Üzerine ..

Davut Süver ile Eğitim Teknolojileri Üzerine ..

Davut Süver ile Eğitim Teknolojileri Üzerine ..

JET MAGAZİN      05 Mayis 2023 - 21:02     0

Davut Süver ile Eğitim Teknolojileri Üzerine ..

Eğitim ve Oyun teknolojileri alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Davut Süver ile eğitim ve oyun teknolojileri üzerine kapsamlı ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Özellikle 2010’lerin başı itibariyle teknolojinin hayatın her alanına girmesi, sadece bireylerin gündelik yaşamını değil aynı zamanda toplumsal yaşamı da bir dönüşüm sürecine tabi tuttu. Ancak mevcut eğitim paradigması, teknolojinin sisteme nüfuz etme düzeyini önemli ölçüde sınırlama potansiyeline sahipti. Sayın Süver'in de vurguladığı üzere özde bütünleşmeyen ancak iki kelimeyle yan yana getirilen “eğitim teknolojisi”nin amaç ve ihtiyaçlar doğrultusunda nasıl doğal bir araca evrilebileceğini konuştuk.

 2000’lerde hatta 2010 ’lardan beri diyorduk ki teknoloji kullanımıyla eğitim süreçlerinde acayip bir dönüşüm olacak. Ancak okullarda öyle bir şey olmadı. 2010’lerde tekrar aynı şeyi söyledik. Ancak 2010-2020’larda bile mobil uygulamalar, akıllı telefonlar, hızlı internet daha tam oturmamıştı. 2023’ye geldiğimizde bunların iyice oturduğunu, engellerin kalktığını görüyoruz. Bugün cep telefonu olmayan birine nerdeyse garip bakıyoruz. Örneğin yaşından bağımsız olarak annelerimiz, anneannelerimiz bile facebook kullanıyor, akıllarına bir şey geldiğinde hemen internetten açıp arıyorlar. Böyle bir ortamda, bu doğal yaşama girmiş, artık doğallaşmış bir ürün. Aynı şekilde bu doğallığı sınıfın içinde devam ettiren bir öğretmen için “Teknoloji mi kullanıyor yoksa yeni bir eğitim tekniği mi uyguluyor?” diyeceğiz, diyen Süver Bir sonraki adıma bakarak tabii ki bu cevap değişebilir. O zaman nasıl bir dönüşümden bahsediyoruz?

Gerçek anlamda baktığınız zaman okullarda bizim görmeyi hayal ettiğimiz şey veri bazlı karar destek sistemlerinin çalışması, ölçme değerlendirme araçlarıyla toplanan verilerin analiz edilerek eğitim süreçlerinin kişiselleştirilmesine gidecek yol haritalarının oluşturulması. Bunu yaparken öğrencinin hareketlerini büyük veriyle analiz ederek hem sürekli izliyor, hem de yarattığınız etkinliğin içeriğini geliştiriyor ve bireyselleştirmeyi sağlıyorsunuz. Bunun için altta çok ciddi bir teknolojinin çalışması gerekiyor dedi..

Etiketler

#Davut Süver

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ